Uvařte si guláš na mnoho způsobů

Gulášové koření

Slavný guláš má své kořeny v Maďarsku, ale i v české kuchyni je guláš velmi oblíbený. Dělají se jeho různé varianty. Základem každého guláše je nejen gulášové koření, ale také správný recept. Pojďme se podívat, jak a z jakého masa se guláš vaří.

Nemůžeme srovnávat pravý maďarský guláš s českou variací, kterou dostanete v restauraci. Originální maďarský guláš je pikantní a založen na silném paprikovém základě. Kdežto české restaurace nabízí guláš spíše masové chuti, nikoliv paprikové. Do gulášů se přidává i jiná zelenina, a potom vznikají například guláš houbový, buřtguláš a podobně.

Guláš by se měl vařit ideálně z hovězího masa. V řeznictví kupte kližku, ze které je guláš nejlepší. Na segedínský guláš budete potřebovat zase maso vepřové, přičemž doporučujeme vepřový bok. A pokud preferujete drůbeží maso, potom vyzkoušejte krůtí.

Jako příloha se ke gulášům dává houskový knedlík, ale nezkazíte nic také čerstvým nakrájeným chlebem.

Joomla SEF URLs by Artio